Кандидатите на  БСП честитят националния празник и Деня на Пловдив на съгражданите си

Сеп 06, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1775

Гергов: Пловдивчани празнуват 130 години от историческия акт на Съединението, който ни напомня, че само обединени сме силнии

Кандидатите на  БСП честитят националния празник и Деня на Пловдив на съгражданите си

Националният празник и празникът на Пловдив честият на своите съграждани кандидатите на БСП за районни кметове. Шестимата претенденти да управляват административните единици под тепетата присъстваха на празничната литургия в Катедралния храм „Св. Богородица” заедно с председателя на пловдивските социалисти и кандидат-кмет Георги Гергов, настоящи и бъдещи съветници. По-късно поднесоха цветя на паметника на Захари Стоянов и на паметната плоча на майор Райчо Николов.

„Днес България и пловдивчани празнуват 130 години от историческия акт на Съединението, който ни напомня, че само обединени сме силнии”, изтъкна Георги Гергов.

„Винаги, когато сме единни, ние, българите успяваме”, категоричен е инж. Калин Милчев, кандидат за кмет на район Централен. „Шести септември е една от най-важните дати в историята ни, но не само днес трябва да бъдем сплотени, а всеки един ден, за да бъде България процъфтяващата държава, за която мечтаем”, заяви Йордан Василев, район Източен.

Добромира Тошева, кандидат за район Тракия изтъкна, че в миналото българите са показали политическа зрялост, железен характер и синовна отговорност към интересите на Родината. Красимир Трифонов, кандидат на БСП за район Южен заяви, че днешният ден е повод да помислим за поуките от миналото. „Съединението ни вдъхва желание и стремеж да дадем всичко от себе си, за да реализираме възможностите, които са пред нас”, обясни той.

Младата кандидатка за кмет на район Западен – Милена Колева призова пловдивчани да последват яркия пример на всички, които с цената на живота си са успели да ни обединят. „Съединението на България е велик момент, доказващ нашата решителност и готовност на всичко. Щастлив съм, че заедно отбелязваме този празник”, отбеляза Петър Курдов, кандидат за кмет на район Северен.